Ръководството на Уест Хем е отправило оферта за полузащитника на Рома Максим Гоналон. Според британският таблоид „Сън” предложението е на стойност 10 милиона евро.

По-рано други два отбора от Висшата лига преследваха 29-годишния играч, на когото „джалоросите” отчаян търсят нов тим. Бившият капитан на Олимпик Лион е ненужен на „Олимпико”, но римляните доказаха също, че няма да го продават на всяка цена, отхвърляйки домогванията на Евертън и Кристъл Палас.

Уест Хем наскоро продаде Шейху Коуяте на Палас, затова и търси заместник на сенегалеца. Гоналон изгледа като примамлива опция заради факта, че не би струвал кой знае колко скъпо.

Доскоро се вярваше, че полузащитникът предпочита да се завърне в родната Франция по „семейни причини”, но в момента е сериозно изкушен от възможността да заиграе във Висшата лига на Англия.

Гоналон прекара цели 17 години с екипа на Олимпик Лион, а престоят му там приключи миналото лято, когато футболистът премина в Рома. През сезон 2017/2018 той обаче изигра само 12 мача в Серия А.

Гоналон би се превърнал в поредното ново попълнение в мащабната лятна селекция на Уест Хем. „Чуковете”на Маурисио Пелегрини вече пръснаха над 100 милиона евро за нови играчи, като успяха да привлекат фигури като Фелипе Андерсон, Андрий Ярмоленко, Джак Уилшър (свободен трансфер), Иса Диоп, Лукш Фабиански и Фабиан Балбуена.