Ръководството на Уест Хем върви към успешен завършек на преговорите за плеймейкъра на Виляреал Пабло Форналс. Според мадридския ежедневник „АС” лондончани са се договорили да платят 22 милиона паунда (25 милиона евро).

Испанската медия дори предрече, че официалното обявление ще излезе в близките дни. Очевидно мениджърът на „чуковете” Мануел Пелегрини търси технически надарен полузащитник, който да се превърне в перфектното допълнение към биткаджии като капитана Марк Ноубъл и младата английска надежда Деклан Райс.

Чилийският специалист дълги години работи в Ла Лига и разполага с отлични познания за испанския пазар. 23-годишният Форналс определено изглежда като обещаваща покупка, макар че миналият сезон не беше неговият най-добър – само 5 гола и 6 асистенции. Пелегрини е уверен, че способността на испанеца да диктува темпото на мача е далеч по-важна от статистиките.

Ако Уест Хем успее да сключи сделката при цена от 22 милиона паунда, това без съмнение би било удар на действащия в момента пазар. Не бива да се пренебрегва и фактът, че в договора на испанеца има освобождаваща клауза в размер на 29 милиона паунда.