Уест Хем е изпратил официална оферта до Ювентус за полузащитника Роберто Перейра, научиха италианските медии. Според тях сумата, вписана вътре, е в размер на 15 милиона евро.

Очевидно мениджърът на „чуковете“ Славен Билич желае да увеличи креативната мощ на полузащитата си, щом търси аржентинския плеймейкър. През изминалия сезон Перейра игра периферна роля за Юве, като записа само 16 мача във всички турнири. Той успя да даде само 1 асистенция главно заради проблемите с контузии, които го налегнаха.

Заради здравословното състояние на Перейра Юве също се замисля дали да не се раздели с него, а след това да тръгне за голямо име на пазара. Бившият играч на Удинезе има договор с „бианконерите“ за още цели 4 години. По принцип торинци възнамеряваха да искат 17 милиона евро за него, ала на Апенините смятат, че и 15 милиона ще задоволят шампионите.

Между Уест Хем и Юве има доста добри взаимоотношения, като именно първенецът в калчото за последните 4 сезона ще гостува за първия мач на лондончани след преместването им на Олимпийския стадион в английската столица. Срещата ще се проведе на 7 август.