Пол Погба е разговарял с Маурицио Сари относно преминаване в Ювентус от Манчестър Юнайтед през летния трансферен прозорец, съобщава Tuttosport. Французинът напусна Торино в посока „Олд Трафорд“ преди три години за тогава рекордната сума от 89 млн. паунда, но така и не успя да бъде постоянен в изявите си, както бе на „Алианц Стейдиъм“.

Той е свързван с трансфер извън Англия през лятото и Юве е един от сериозните кандидати за подписа на играча, който спечели четири последователни титли на Серия А със „Старата госпожа“ между 2013 и 2016. Сари, от своя страна, напусна Челси за Ювентус това лято и според информациите в медиите Погба се е свързал с италианския специалист за евентуално преминаване в Италия.

Откакто Погба пристигна в Манчестър, Юнайтед финишира едва веднъж в топ 4, оставайки на шеста позиция в другите два сезона, включително и през последния, когато и взаимоотношенията му с вече бившия мениджър на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо бяха обтегнати. Клубната легенда Оле Гунар Солскяр пое през декември тима, но 26-годишният офанзивен футболист не показа особено подобрение в играта си, като според информации в британските медии, норвежецът е споделил пред ръководството, че трябва да потърси купувач на френския национал през лятото.

Ювентус вече усили полузащитната си линия, след като взе Аарън Рамзи от Арсенал със свободен трансфер. Преди първия си престой в Торино, Погба започна професионалната си кариера в Юнайтед, но първият му период в клуба приключи след едва три официални мача.