Бившият футболист на Левски Габриел Обертан ще стане свободен агент в началото на следващия месец, а вече три елитни клуба от Суперлигата се борят за неговия подпис.

През зимния трансферен прозорец на 2019 година 30-годишния  французин напусна „сините” в посока Ерзурумспор, където продължи с опитите да възроди своята кариера. Някогашната надежда на Манчестър Юнайтед имаше трудности след освобождаването си от Нюкасъл през 2016-а, като се превърна във футболен номад с престои в Анжи Махачкала, Уигън Атлетик, Левски и Ерзурумспор.

Обертан изигра 10 мача за новия си тим в турското първенство и явно е успял да впечатли достатъчен брой съгледвачи, за които е без значение, че Ерзурумспор завърши на предпоследното 17-о място и изпадна във втора дивизия. Заради този факт Обертан ще напусне клуба със свободен трансфер.

Френското издание Foot Mercato има три турски тима, които проявяват повече от завиден интерес спрямо Обертан. Това са Трабзонспор (4-и в крайното класиране), Истанбул Башакшехир (2-о място) и Кайзериспор (10-о място). Медията твърди, че желанието на Обертан е да остане част от турската Суперлига, така че това ще бъдат предложенията, измежду които той ще избира.