Наставникът на РБ Лайпциг Ралф Рангник посъветва своя нападател Тимо Вернер да остане в клуба и да попари интереса на Байерн Мюнхен. Според специалиста именно „биковете” са най-благоприятната среда за развитието на 22-годишния голаджия.

От доста време бившият кадър на Щутгарт е свързван с преминаване в баварския колос. В последните дни се появиха и немалко информации, че Барселона също проявява апетити към привличането му.

Самият Вернер даде индикации, че би му харесало да премине на „Алианц Арена”, но също така подчерта, че не е притиснат от времето да вземе решение за непосредственото си бъдеще. Според Рангник, който ще води Лайпциг само през този сезон до идването на Юлиан Нагелсман през следващия, острието само може да спечели, ако реши да остане в настоящия си тим.

„Вярвам, че в миналото сме говорили достатъчно по тази тема”, заяви Рангник след снощното поражение от Байерн в Бундеслигата. „Вернер има договор до 2020 година, а на масата го чака за подпис споразумение за преподписване.”

„Той ще помисли върху този въпрос по време на празниците и зимната пауза. Ако хората около него го съветват добре – предполагам, че случаят е такъв, защото познавам неговия агент от дълго време – то той би бил наясно с какво точно разполага в Лайпциг.”

„Също така не мисля, че кариерното развитие, което направи до момента, би било възможно в който и да е друг тим. Поради тези причини очаквам той да остане при нас. Сами ще разберем какво ще се случи през следващите 3 или 4 години. Към момента той би бил най-подходящото място при нас”, добави Рангник.