Ръководствата на Милан и Каляри влязоха в открита война заради трансфера на полузащитника Мати Фернандес при „росонерите“. Сардинци твърдят, че грандът от Милано е използвал нечисти похвати, за да подпише с чилиеца.

Вече бившият играч на Фиорентина почти беше преминал при „рособлу“, ала обаждане в последния момент от треньора на Милан Винченцо Монтела го доведе на „Сан Сиро“. Естествено развръзката предизвика гнева на спортния директор в Каляри Стефано Каподзука, който обвини конкурентите си, че са използвали като медиатор Пабло Косетино. Проблемът в случая е, че на Косетино му е забранено да има всякакъв досег с футбола заради участие в уредени мачове.

Милан от своя страна категорично отхвърли обвиненията на Каляри. „Изявленията на Стефано Каподзука по повод намесата на г-н Пабло Косетино в трансфера на Мати Фернандес са неверни. Футболен клуб Милан си запазва правото да преразгледа случая и прибегне към правни действия“, обясни адвокатът на миланския гранд Леандро Кантамеса.

Конфликтът съвсем скоро може да ескалира още повече, тъй като „Гадзета дело спорт“ твърди, че заради репликите на Каподзука вече е стартирано федерално разследване.

Вестник „Кориере дело спорт“ разкрива и друг любопитен детайл по случая. Според изданието в сряда вечер Каподзука е пратил текстово съобщение до изпълнителния директор на Милан Адриано Галиани, което гласяло: „Благодарение на теб ще бъда уволнен“.