Полузащитникът на Барселона Филипе Коутиньо няма амбиции да се завръща в град Ливърпул, за да заиграе за местния Евертън. Бъдещето на бразилеца далеч не е сигурно на „Камп Ноу” и редица отбори се интересуват от услугите му. Барса, от своя страна, възнамерява да продаде играча, за да компенсира част от загубите си, които набъбват с пандемията от COVID-19.

Челси, Нюкасъл Юнайтед и Евертън са част от отборите в Англия, които са смятани за потенциални инвеститори за подписа на Коутиньо. Трансферният експерт Джанлука Ди Марцио вярва, че играчът няма да погледне към Евертън, защото иска да играе в групите на Шампионската лига.

„Филипе Коутиньо е един от най-добрите футболисти, които Барселона иска да продаде, за да си осигури постъпления в касата – ще трябва да продават”, каза италианецът пред Sky Sports News.

„Зависи офертите, които ще дойдат за него, какви ще са. Челси го искаше преди два или три месеца, така че не знам дали ще искат да го вземат. Ясно ми е, че Карло Анчелоти иска да подобри Евертън за в бъдещето, но Коутиньо не вярвам да реши да отиде в Евертън. Първо няма да играе в ШЛ, а също така знаем враждата на „карамелите” с Ливърпул”, акцентира още Ди Марцио.

Коутиньо сега играе под наем в Байерн Мюнхен, но германският шампион няма афинитет да продължи бъдещето си заедно с плеймейкъра.