Тотнъм прави всичко възможно, за да отмъкне под носа на своя кръвен враг Арсенал централния защитник на Сент Етиен Уилям Салиба.

Във Франция вече съобщиха, че 18-годишният футболист се е разбрал с „топчиите” за контракт със срок от 5 сезона. Вярваше се, че са останали само дребни детайли, които пречат на сделката да бъде финализирана.

Според „Гардиън” обаче „шпорите” ненадейно са се намесили и в момента правят опити да изкушат играча и Сент Етиен. Тотнъм по същество предлага същата базова трансферна сума, каквото и Арсенал – 30 милиона, но с далеч по-атрактивни бонуси.

На този етап „артилеристите” вярват, че младокът ще удържи на дадената дума и ще премине на „Емиратс”.

Тотнъм очевидно се подготвя за потенциалната раздяла с Тоби Алдервейрелд. Опитният белгиец е силно желан от Рома. Арсенал, от своя страна, опитва да продаде Шкодран Мустафи, а наскоро беше неприятно сюрпризиран от своя капитан Лоран Кошчелни, който отказа да пътува за турнето в САЩ под предлог, че желае трансфер в Бордо. Тези два никак немалки проблема правят привличането на нов централен бранител жизненоважно за „топчиите”.