Ръководството на Тотнъм ще действа повече от сериозно по привличането на Миши Батшуай от Олимпик Марсилия. Френският тим едва ли ще задържи голямата си звезда за още един сезон, тъй като англичаните подготвят оферта от 31,5 милиона паунда за белгийския национал.

Вестник „Екип“ изобщо не се притеснява да обяви „шпорите“ за основния фаворит по отношение на нападателя. Уест Хем и Ювентус са другите клубове, проявяващи интерес, а преди време се говореше и за Борусия Дортмунд.

На този етап обаче Тотнъм води поне с цяла обиколка пред останалите що се отнася до финансовите измерения на сделката. Лондончани смятат да платят 40 милиона евро (31,5 милиона паунда).

Марсилия в момента не се намира в цветущо финансово здраве и подобна сума би решила доста от проблемите на „финикийците“. Батшуай демонстрира чудесна форма през този сезон, макар и тимът да не върви много добре в първенството. Белгиецът дотук е вкарал 20 гола и е дал 10 асистенции.

22-годишният футболист има договор с марсилци до лятото на 2020 година, което също оказва влияние върху офертата на Тотнъм.