Талантливият юноша на Арсенал Рийс Нелсън обясни кое го подтикнало да премине в Хофенхайм под наем за настоящия сезон. Английският футболист заяви, че треньорският маниер на Юлиан Нагелсман, който не се притеснява да залага на младоци, е главният фактор в неговото решение.

18-годишният изкара обещаваща лятна подготовка с „топчиите” под ръководството на новия им мениджър Унай Емери. В крайна сметка обаче лондончанинът избра превръщащия се в тенденция за младите играчи от Острова път към Бундеслигата.

В Германия Нелсън определено направи впечатление, като има 2 гола в 4 мача. Благодарение на тях той получи повиквателна за младежкия тим на Англия, който има мачове срещу Андора и Шотландия в международната пауза.

„Заминаването под наем не беше първият ми избор, но когато разбрах за Бундеслигата и Хофенхайм, който се оказа вариант за мен, веднага поисках да работя с мениджъра на този тим”, коментира Нелсън.

„Юлиан е страхотен мениджър. Той вярва в младите футболисти, затова мястото е добро за мен, защото излизам и играя. Самият Нагелсман е много млад, само на 31 години. Важното бе да отида в отбор и пир треньор, които вярват в мене. Нагелсман беше главната причина, защото е склонен да дава възможности на такива като мен.”

„Беше ми много трудно да напусна своя роден Арсенал. Все още мечтата ми е да играя за тях, но знам, че просто съм я отложил засега в името на това да играя в чужбина и да натрупам опит в Германия.”

„Тук опитвам да правя това, което умея, да стана по-силен и да се върна готов да представлявам Арсенал. Затова трябваше да се възползвам от тази възможност. Привикнах добре и се наслаждавам. Моят баща е германец, идва от покрайнините на Мюнхен, така че знаех какво да очаквам. Уча езика посредством специално приложение и дотук всичко се развива добре”, завърши Нелсън.