Мениджърът на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард официално обяви, че оттегля интереса си към младия бранител на Манчестър Сити Кийн Брайън.

21-годишният играч изглеждаше орисан да подпише с шотландския гранд, като клубовете вече се бяха договорили за трансферна сума от 2,5 милиона паунда. Тригодишен договор чакаше бранителят на „Айброкс”, но в крайна сметка сделката се провали. Макар да няма официално становище по случая, най-вероятно в основата стои проблем, разкрит по време на медицинските прегледи. За Брайън се знае, че от доста време страдаше от проблеми в областта на таза.

„Нямам какво да кажа по този въпрос. Сделката с Брайън пропадна”, коментира лаконично Джерард. „Имаме много други трансферни цели, които наблюдаваме. Имам нужда от централен защитник и нападател. Дали се надявам, че те ще пристигнат преди неделя? Надявам се това да стане утре. Наистина бързам.”

През миналия сезон Брайън, който има десетилетие престой в Манчестър Сити, игра под наем в четвъртодивизионния английски Олдъм, където остави добри впечатления.