Спортният директор на Барселона Ариедо Брайда и спортният директор на Ювентус Джузепе Марота се срещнаха в ресторант в Милано, за да обсъдят евентуалната възможност за осъществяването на трансфера на Пол Погба на „Камп Ноу“.

Любопитното е, че Барселона и Ювентус са съперници на финала на Шампионската лига в Берлин на „Олимпиящадион“ на 6 юни.

Барселона проявява много сериозен интерес към френския футболист и Брайда е натоварен със задачата да осъществи неговото привличане в отбора.

Френският вестник „L'Equipe“ вече информира, че Погба е казал на своя агент Мино Райола, че ще напусне Ювентус единствено, за да играе в Барселона или Реал Мадрид. По този начин Пари Сен Жермен отпада от борбата за подписа на играча.

В начало на месеца вестник "Tuttosport" излезе с информация, че от Ювентус са отхвърлили първата оферта на Барселона за Погба, която е била в размер на 80 милиона евро.

Не е изключено в новата оферта на Барселона да влязат някои футболисти като Мартин Монтоя, Педро Родригес, Алекс Сонг и юношата на клуба Адама Траоре.

През октомври миналата година Погба официално сложи подпис върху новия си договор с Ювентус, който е до юни 2019 година. Новото годишно възнаграждение на Погба е почти 4 милиона евро.

След срещата си с Джузепе Марота, спортният директор на Барселона Ариедо Брайда се е видял и със своя колега от Интер Пиеро Аузилио, а двамата са обсъждали възможността „нерадзурите“ да вземат Педро Родригес, който е желан от старши треньора Роберто Манчини.