Манчестър Юнайтед най-вероятно ще отправи януарска оферта до Олимпик Лион за острието Муса Дембеле, твърди „Дейли Мейл”. Причината за подобно заключение се крие в действията на клуба, който вече в трети пореден мач праща свои скаути да наблюдават на живо френския футболист.

И през лятото се чуха доста слухове, индикиращи интерес на „червените дяволи” към бившия ас на Селтик. Оферта за 23-годишния французин така и не беше изпратена въпреки факта, че Юнайтед се раздели с продадения в Интер Ромелу Лукаку.

След първите 6 мача от Висшата лига през новия сезон ясно личи, че манчестърци изпитват криза в предни позиции, където заради контузията на Антони Марсиал младокът Мейсън Грийнууд в момента е единствена опция. При загубата 0:2 от Уест Хем травма получи и Маркъс Рашфорд, с което броят на играчите, способни да водят атаката, намаля до критично ниво.

Дембеле изглежда като един от топ вариантите пред Юнайтед, като съгледвачи на клуба са присъствали по време на равенството 1:1 с Брест в сряда, а също през миналия уикенд в дербито срещу Пари Сен Жермен. Седмица по-рано скаути на манчестърци е имало и на двубоя срещу Зенит Санкт Петербург от Шампионската лига.

Дембеле премина от Селтик в Лион през август 2018 година срещу 19,9 милиона паунда, а шотландският гранд си запази 10-процетов дял при следваща продажба. Сега цената на тарана, който има 6 гола в 7 официални мача през 2019/2020, ще е скочила драстично. Английските медии цитират цифрата от 60 милиона паунда.