Вратарят на италианския национален отбор Салваторе Сиригу ще довърши сезона в Пари Сен Жермен, дори и това да застрашава участието му на Евро 2016.

Новината беше потвърдена от неговия агент, който е имал разговор с клиента си. Още от началото на сезона италианецът малко очаквано се оказа в ролята на твърда резерва заради новопривлечения от Айнтрахт Франкфурт Кевин Трап. Макар германецът да допускаше доста грешки в дадени моменти от сезона, Сиригу винаги беше номер 2 при избора на треньора Лоран Блан.

За взаимоотношенията между двамата се знае малко, като предположенията до този момент бяха, че треньор и вратар не се разбират много-много. Това даде надежди на отбори като Рома и Торино, които следят ситуацията отблизо. За тяхно съжаление обаче Сиригу явно няма да се мести през зимата.

„Салваторе не се чувства способен да играе за друг френски отбор“, каза агентът му Джовани Бранкини. „Освен това той не получи достатъчно силни оферти, че да превъзмогне тъгата от едно напускане на Париж. Нещата ще си останат така, дори и така той да рискува да не играе на Европейското първенство.“

Сиригу е втори вратар за Италия след капитана Джанлуиджи Буфон, като има 15 мача за „скуадра адзура“ от дебюта си срещу Кот д'Ивоар през 2010 година.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS