Ръководството на Саутхемптън е отхвърлило офертата на Ливърпул за централния защитник на тима Деян Ловрен. Много е вероятно това да сложи край на офанзивата, която „червените“ започнаха преди месеци.

Хърватският национал направи невероятен дебют във Висшата лига през миналия сезон и се отчете с немалко голове – включително и такъв в мрежата на мърсисайдци – с които привлече сериозен интерес.

Арсенал и Тотнъм са другите заинтересовани от бившия ас на Олимпик Лион, макар единствен Ливърпул да излезе с конкретна оферта.

„Светците“ обаче не са привлечени от идеята да продадат трети свой основен футболист на втория в Премиършип, след като в същата посока вече заминаха Рики Ламбърт и капитанът Адам Лалана. Освен това Саутхемптън се раздели с големия си талант Люк Шоу, като левият бек премина в Манчестър Юнайтед срещу сума от порядъка на 33 милиона паунда.

24-годишният Ловрен има още 3 години по договора си и очевидно клубът няма да уважи желанието му да отиде на „Анфийлд“. Това обаче няма да спре хърватинът, който според медиите на Острова планира да бойкотира старта на предсезонната подготовка.