Новият мениджър на Челси Маурицио Сари е готов да се раздели с централните си нападатели Алваро Мората и Оливие Жиру, ако това ще му помогне да привлече Гонсало Игуаин от Ювентус.

"Сините" сега бързат да наваксат изпуснатото на трансферния пазар, след като Сари след дълга сага вчера бе назначен на поста, на който замени Антонио Конте. Малко след анонсирането на неговото назначение Челси закупи халфа на Наполи Жоржиньо.

Целта на Сари е Игуаин да стане основен нападател през новия сезон. Наставникът работи с аржентинеца през сезон 2015/2016, когато Игуаин вкара 36 гола в 35 за Наполи. Сари е уверен, че Ювентус ще склони да се раздели с нападателя си, след като вече подсили състава си със звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

За да си осигури подписа на 30-годишния таран, Сари е готов да включи в сделката и Мората, който не успя да се адаптира към английския футбол за една година на "Стамфорд Бридж". Жиру пък премина в лагера на "сините" през януари от Арсенал и се представи на добро ниво, но ще му бъде трудно да се пребори с конкуренцията на Игуаин. /БГНЕС

Още по темата:

Китайци предложиха 60 милиона евро за Игуаин

Юве търси купувач за Дибала, иска му 120 милиона евро