Защитникът на Манчестър Сити Пабло Сабалета заяви, че в никакъв случай не планира да си тръгва от клуба през зимния трансферен прозорец, но през лятото раздялата е вероятна.

Контузия в коляното ограничи до минимум игровото време на аржентинеца, който има едва 7 мача за „гражданите“ през този сезон. Той бе сред титулярите при 4:0 над Кристъл Палас в събота, а също и при успеха над Норич Сити във ФА Къп.

Именно в деня на мача срещу „орлите“ Сабалета навърши 31 години и вече има зад гърба си 8 сезона с екипа на „небесно сините“. Южноамериканецът пристигна на „Етихад“ през август 2008 година от Еспаньол срещу 6,5 милиона паунда. Оттогава досега Сабалета изигра 285 мача.

За него се говореше, че иска отново да работи с бившия си наставник Роберто Манчини, който в момента е начело на Интер. Въпреки това десният краен защитник не бърза да си тръгва. „В края на сезона вече ще съм само с 1 оставаща година по договора си“, каза Сабалета.

„Обикновено тогава идва момента за решението какво ще правим оттук нататък. Като играч мисля, че имам още 2 или 3 години на топ ниво, ала във футбола нещата се променят светкавично. Наслаждавам се на времето си в този страхотен клуб и в края на сезона ще имаме разговор.“

„Искам да довърша сезона и не мисля да отивам където и да било през януари“, добави Сабалета.