Легендата на Реал Мадрид Роналдо е на мнение, че Реал Мадрид трябва да откупи своя юноша Алваро Мората от Ювентус. Бразилецът посъветва младия испанец да направи още един опит да се наложи при „белия балет“.

„Лос бланкос“ продадоха нападателя в Торино през лятото на 2014 година срещу 20 милиона евро, а сега разполагат с опция да си го приберат срещу 30 милиона евро. На този етап Юве опита всичко, за да разубеди Реал, ала последната дума ще е на испанския гранд. Решението на мадридчани ще стане ясно това лято, макар и опцията на Реал да важи до началото на сезон 2017/2018. „Кралете“ ще бъдат ударени от 1-годишно трансферно вето, както се случи и с Барса, заради нередовни сделки с непълнолетни футболисти, като наказанието най-вероятно ще влезе в сила от 1 януари 2017.

Именно това превръща казуса „Мората“ в инетересна тема, тъй като селекцията на Реал трябва да бъде правена с по-дългосрочна визия. За Роналдо няма съмнение, че 23-годишният голаджия заслужава своя шанс.

„В Мадрид напрежението е доста сериозно. Футболистите, които играят за Реал, знаят това и избягват да мислят по този въпрос. Това е единственият начин да се представиш на ниво в един уникален отбор. Ако бях на мястото на Мората ли? Със сигурност бих напуснал Ювентус, за да премина в Мадрид. Всеки футболист мечтае да играе в най-големите отбори на планетата“, каза Роналдо.