Ръководството на Рома се опитва с всички средства да излезе начело в разразилата се наново битка за нападателя на Сампдория Патрик Шик. Отхвърленият по-рано от Ювентус играч отново е на дневен ред за „бианконерите”, а също и за Пари Сен Жермен, като по тази причина римляните са предложили 38 милиона евро за него.

Според  уважавания трансферен гуру Джанлука Ди Марцио в следващите часове ситуацията ще разреши, а към момента Рома изглежда фаворит за подписа на 21-годишния чешки национал. Ди Марцио твърди, че има голяма вероятност сделката да бъде структурирана като 2-годишен наем със задължителна за изпълнение клауза за откупуване.

Интер изненандващо привлича неодобрен от Юве

Италианският журналист добавя още, че самият Шик вече не е много сигурен какво иска и има своите съмнения относно офертата на Рома.

Интер междувременно също се намеси в битката за острието, като предложи 35 милиона евро и искаше да го вземе под наем за една година, а посочената сума бе записана като опция, изпълнима през следващото лято.

Патрик Шик отказа на Борусия Дортмунд

Самп развежда Шик наляво-надясно като простинал кон

По-рано Ювентус беше договорил футболиста за директна покупка срещу 30 милиона евро, ала сделката се осуети, тъй като медицинските прегледи засякоха сърдечни проблеми. Така торинци се отдръпнаха от футболиста, а впоследствие Шик се подложи на още прегледи, които доказаха, че няма нищо нередно във функционирането на сърцето му.

Пред всички заинтересовани страни Сампдория е поставил краен срок за официални оферти до понеделник, иначе Шик ще остане в Генуа поне до края на годината.