Ръководството на Рома смята се включи на пълни обороти в битката за ненужния в Манчестър Юнайтед Мемфис Депай. Римляните ще се пробват да привлекат холандския национал под наем през януари.

„Джалоросите“ ще загубят звездата си Мохамед Салах в началото на следващата година, когато стартира турнира за Купата на Африканските нации. Така опциите по крилата за треньора Лучано Спалети значително се свива.

Хуан Мануел Итурбе не се ползва с доверието на треньорския щаб, като почти сигурно ще бъде даден под наем отново. Така Стефан Ел Шаарави и Диего Пероти на практика остават без конкуренция.

Според „Кориере дело спорт“ Рома от няколко седмици работи тайно по трансфера на Депай, като използва всички средства, за да не привлече вниманието на Интер. „Нерадзурите“ наскоро обаче са научили за интереса на конкурентите от столицата.

Колкото до Юнайтед, тимът е склонен да пусне Депай под наем, за да трупа игрови минути, но първо и преди всичко ще се оглежда за купувач, който е готов да го купи. Рома ще се опита да изкуши англичаните с предложение за наем с клауза за откупуване през лятото, която би станала задължителна при изпълнение на определени условия.

Депай със сигурност ще прегледа всички оферти до себе си, след като през сезона на клубно ниво е изиграл едва 71 минути футбол във всички турнири.