Ръководството на Рома е много близо до привличането на нападателя Грегоар Дефрел от Сасуоло. Според информациите в италианските медии, столичани ще дадат 15 милиона евро плюс двама свои играчи, за да вземат французина.

Преговорите между клубовете стартираха в началото на седмицата, като „римските вълци“ са доста настоятелни в мераците си спрямо 25-годишния играч. Със своите 6 гола в калчото бившият играч на Парма и Чезена е голмайсторът на отбора.

Сасуоло оценява своята звезда на 25 милиона евро, но Рома няма никакво намерение да плаща сумата в пълен размер. По тази причина „джалоросите“ опитват да си издействат отбив, като включат двама от своите футболисти в сделката. Това ще бъдат младоците Рикардо Маркица и Лука Пелегрини, които ще преминат при „неровердите“ с постоянни трансфери (Рома ще опита да заложи опция за откупуване).

Очаква се сделката да стане факт до дни, а Дефрел първоначално ще премине под наем до края на сезона. Когато този период изтече, от Рома ще са длъжни да платят 15 милиона евро, за да го купят.