Ръководството на Рома ще се опита да привлече не един, а двама футболисти на Фиорентина. Новият спортен директор Рики Масара е спрял погледа си върху левия бек Кристиано Бираги и френския полузащитник Жордан Верету.

Името на 26-годишния Бираги се завъртя из римските медии през последните няколко дни, като интересът на „джалоросите” не е учудващ. Те имат твърде малко алтернативи на опитния Александър Коларов, докато прогресът в играта на италианския бранител е видим, след като той вече е национал. Дотук през сезона Бираги има 31 мача за Фиорентина с 1 гол и 6 асистенции.

Колкото до Верету, той определено е неочаквана трансферна мишена. 26-годишният французин има 5 гола в 31 мача за тосканци, като Наполи също има определени апетити. От двамата той ще бъде по-скъпият, като цената се очаква да бъде от порядъка на 30 милиона евро.

Проблем за Рома ще представлява желанието на Верету да премине в тим, който ще участва в Шампионската лига през следващия сезон. Столичани към момента остават извън топ 4 на калчото, където Наполи е комфортно втори.