Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс направи интересна обосновка за това защо клубът така и не успя да намери заместник на продадения срещу рекордните за бранител 80 милиона паунда Хари Магуайър. Според северноирландеца варианти пред „лисиците” не са липсвали, но изведнъж всичките са поскъпнали значително.

Според няколко британски издания Лестър вчера е направил опит да купи Джеймс Тарковски от Бърнли. Офертата на шампиона от 2016 година била в размер на 30 милиона паунда, докато „кларетс” обявили, че биха продали своя титуляр само срещу 40 милиона паунда.

Тази оценка се сторила твърде висока на Лестър, който се обърнал и към Борнемут във връзка с холандеца Нейтън Аке. Там обаче отговорът бил още по-впечатляващ – „черешките” настоявали за 75 милиона паунда (колкото Ливърпул плати за Върджил ван Дайк през януари 2018 година – б.р.).

„Да, просто цените бяха твърде високи. Клубът имаше пълното право да настоява за удовлетворение на своята преценка за стойността на Хари, но след това всичко стана много трудно”, коментира Роджърс.

„Първо, заради цената (на Магуайър – б.р.) и, второ, поради факта, че сроковете бяха изключително кратки. Прегледахме вариантите, не се получи, но сме доволни от това, с което разполагаме.”

„На пазара никога не е лесно, особено ако си заинтересован от един-двама играчи. Клубът обаче започна да се подготвя за този момент още преди година. Бяха доведени двама великолепни централни защитници като Чаглар Союнджу и Филип Бенкович. Знаехме, че дори да не доведем никого, можем да разчитаме на тях. Доволни сме от това, с което разполагаме”, добави Роджърс.