Новият мениджър на Селтик Брендън Роджърс смята да отправи оферта до бившия си тим Ливърпул за защитника Андре Уисдъм.

По принцип се очаква от северноирландеца да даде равен шанс на всички налични футболисти, предвид факта, че все още не познава добре качествата им. Въпреки това той смята да подсили защитата си, където може би има най-много въпросителни.

Дедрик Боята изкара дебютен сезон на приливи и отливи, докато Йозо Симунович претърпя доста сериозен брой травми. Ефе Амброуз за поредна кампания показа, че има навика да допуска грешки, като на този етап Ерик Святченко изглежда единствената солидна опция.

Затова Роджърс първоначално се сетил за Джо Гомес, който самият той привлече на „Анфийлд“ в началото на отминалия сезон. Опитите на наставника да вземе Гомес под наем обаче ударили на камък, затова той премина в настъпление за Андре Уисдъм. Последният играе за мърсисайдци от 14-годишен, като именно при Роджърс получи шанс да дебютира за първия тим през 2012-а.

Уисдъм обаче не можа да натрупа много мачове и има само 22 срещи. Той прекара периоди под наем в Дарби Каунти, Уест Бромич и Норич Сити, а сега, вече на 23 години, счита, че е дошъл момента да напусна „Анфийлд“ в търсене на по-добри възможности за развитие.

Роджърс възнамерява да предложи 3 милиона паунда за подписа на младия англичанин.