Напусналият Байерн Мюнхен като свободен агент Франк Рибери вече си е намерил нов отбор. Става дума за елитния италиански Фиорентина, който е на път да осъществи много сериозен удар с 36-годишния ветеран.

Вестник „Билд” твърди, че тази вечер легендата на баварците е дал своя окончателен отговор на „виолетовите” и той е бил положителен. За да заиграе на „Артемио Франки” французинът е отклонил далеч по-примамливи откъм финансови условия предложения от московските Динами и Спартак, а също и оферти от Обединените арабски емирства.

Рибери си взе сбогом с Байерн Мюнхен след 12 години в редиците на германския колос, с който спечели веднъж Шампионската лига и 9 пъти стана шампион на страната.

От Фиорентина по-рано потвърдиха, че са отправили оферта до техничаря с думите, че „ако той желае да продължи да бъде играч на най-високо ниво, то ние го очакваме”. Според „Билд” голяма роля за решението на Рибери е изиграло и неговото семейство, което е посрещнало с одобрение възможността за ново приключение в град като Флоренция.

В същото време Ал Наср беше готов да парафира с халфа за 2 години и да му заплати общо 10 милиона евро за този период.

Фиорентина е един от традиционните тимове за италианското калчо. Има само 4 клуба в историята на италианския футбол, които имат повече сезони в Серия А от "виолетовите".