Отборът на Рейнджърс обяви привличането на полузащитника Джо Арибо от Чарлтън като седмото ново попълнение на клуба от началото на летния трансферен прозорец. „Високооценяваният 22-годишен футболист, който имаше опции да премине и в друг отбор, реши да акостира в редиците на Рейджърс за срок от четири години“, споделиха в свое изявление от клуба.

Арибо, чийто договор беше изтекъл, бе свързван с трансфер във Висшата лига или Бундеслигата, след като отбеляза 10 гола за Чарлтън и помогна на тима да спечели промоция за Чемпиъншип през изминалия сезон. „Имаше много клубове в Европа, които проявиха интерес към Джо, във Висшата лига и в Чемпиъншип. Имаше много интерес към него, но за мен лично към отбора се присъединява още един качествен футболист“, сподели мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард.

„Той е подвижен, динамичен, може да преодолее с демараж съперников играч и да създава и вкарва голове. Той има накъде да се развива още, но ще ни даде нещо положително в полузащитната линия“, добави наставникът. Рейнджърс вече се подсили с Шей Оджо, който дойде под наем от Ливърпул плюс Стивън Дейвис, Джордан Джоунс, Джейк Хести, Джордж Едмъндсън и Грег Стюарт в състава, който завърши на девет точки от шампиона Селтик миналия сезон. /БГНЕС