Реал Мадрид преотстъпи руския полузащитник Денис Черишев на Валенсия, съобщи „АС“. Руснакът ще играе във Валенсия до края на сезона, а дебютът му за тима на Гари Невил ще бъде в сряда срещу Барселона за купата на Испания.

Халфът рядко намира място в състава на Реал и сам поиска да доиграе сезона в друг отбор, където да получава повече игрово време.

През този сезон 25-годишният Черишев изигра в състава на Реал едва 6 мача и вкара 1 гол.

Руският футболист изобщо не попада в плановете на Зинедин Зидан и не бе включен нито веднъж в групата на Реал Мадрид, откакто французинът застана начело на „белия балет“.

Любопитен факт е, че Черишев стои в основата на изхвърлянето на Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля, а именно в този турнир той ще направи своя дебют за Валенсия в мача срещу Барселона.

Черишев трябва да премине медицински прегледи преди да подпише своя договор с Валенсия, след което ще бъде официално представен във вторник.

Валенсия няма опция да откупи правата на Черишев след края на настоящия сезон. Освен това руснакът няма да може да играе на „Сантиаго Бернабеу“, когато Валенсия гостува в предпоследния кръг на Ла Лига.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS