В офисите на Реал Мадрид са пристигнали две конкретни и много щедри оферти за централния бранител Пепе. Според вестник „Марка“ е силно вероятно португалецът да бъде продаден до края на януари.

Изданието посочва, че в последно време европейският шампион за 2016 година все по-често остава на пейката, а треньорът Зинедин Зидан предпочита да залага на Серхио Рамос и Рафаел Варан в центъра на отбраната. 33-годишният футболист кара своя 10-и сезон в „белия балет“ и има договор до края на кампанията. Не е тайна, че двете страни водят преговори вече почти година за подновяването на споразумението, но предвид новите развития, клубът може да смени тактиката.

Точката, по която страните не могат постигнат споразумение, е продължителността на контракта. Пепе настоява за 2-годишен контракт, докато Реал иска договор за 1+1 години, тъй като такава е клубната политика по отношение футболистите, прехвърлили 32-годишна възраст.

Самият Пепе също има причина да се замисли за китайските оферти и по-специално едната от тях. Тя идва от Хебей Чайна Форчън, където наставник е бившият треньор на Реал Мануел Пелегрини. Според „Марка“ азиатците предлагат на ветерана да получава 10 милиона евро годишна заплата, докато в Мадрид той прибира чисто по 4,5 милиона евро на сезон.