Реал Мадрид вече идентифицира потенциалния заместник на Серхио Рамос, който е изявил желание да напусне испанската столица. Ако това наистина се случи, то тогава „лос бланкос“ ще тръгнат по петите на Николас Отаменди.

Аржентинският национал е първият вариант за шефовете на Реал, като неговите агенти вече са наясно с намеренията на „белия балет“. На „Бернабеу“ очакват това да има възпиращо въздействие върху играча, който има оферти да премине във Висшата лига на Англия. Именно затова преговорите с Манчестър Юнайтед за момента са замразени, тъй като Отаменди чака обаждане от Мадрид.

Дори високата откупна клауза в договора на футболиста – 50 милиона евро – не може да стресне Реал, тъй като там всички са много впечатлени както от качествата на преминалия през Порто бранител, така и от неговия характер. В това отношение той много прилича на Серхио Рамос и би бил идеален заместник.

През миналия сезон Отаменди се доказа именно в дербито между Валенсия и Реал на „Местая“, когато негов гол с глава прекъсна серията на „белия балет“ от 22 поредни победи. Именно попадението, при което южноамериканецът надскочи Серхио Рамос, даде началото на падението на Реал в хода на кампанията.