Реал Мадрид даде голям ултиматум към Лука Модрич, ако хърватинът иска да удължи договора си с испанския гранд. 37-годишният халф е с изтичащ контракт в края на този сезон и иска да удължи престоя си на „Сантиаго Бернабеу“, но за да се случи това той трябва да преустанови изявите си с екипа на своята родина – Хърватия.

До този момент Модрич има 463 мача по време на 11-те си години в Мадрид и е спечелил 21 трофея с отбора, включително пет път Шампионска лига.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Все още обаче новият му договор не е подписан, макар самият футболист да иска това да стане, но от Реал са дали ултиматума си това да се случи.

Информацията идва от германската преса, която споделя, че в Мадрид са казали на играча, че трябва да се откаже от националния отбор, за да остане в клуба. Това нещо няма да се разглежда като преговори между страните, а Модрич бе част от големите успехи на „ватрените“ в последните няколко години.

Той има 162 мача за Хърватия и спечели сребърен и бронзов медал от последните две Световни първенства. Наскоро той заяви, че ще играе за страната си, докато селекционерът Златко Далич прецени, че той може да бъде полезен за родината си.