Ръководството на Реал Мадрид работи ден и нощ по привличането на вратаря Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед. За да не отидат всичките усилия на вятъра, от „кралския клуб“ са задействали и резервен план, който да им подсигури футболиста дори и сделката да не се случи това лято.

В момента „червените дяволи“ настояват за 40 милиона евро, за да се разделят с един от водещите си играчи. Другият вариант, който са предоставили на Реал, е бартерна сделка, при която Де Хеа поема към „Бернабеу“, откъдето пък идват Серхио Рамос и Кейлор Навас.

Медиите в Испания са категорични, че „лос меренгес“ нямат никакво намерение да се съгласяват нито в единия, нито в другия случай. Нещо повече – те са склонни да изчакат още година, когато договорът на Де Хеа с Юнайтед ще изтече и така да го привлекат като свободен агент.

Гаранцията, че този сценарий ще се случи, е споразумение между бившия ас на Атлетико и Реал. Испанският гранд ще плати на вратаря сума, равна на евентуалната му годишна заплата при тях – 5 милиона евро. Тя трябва да гарантира както, че Де Хеа няма да подновява контракта си с Юнайтед, така и че ще откаже всяка друга оферта, която пристигне за него.