Реал Бетис официално обяви трансфера на Джовани Ло Селсо от Пари Сен Жермен. Испанският клуб се възползва от опцията да откупи изцяло правата на аржентинския футболист.

Андалусийци платиха 22 милиона евро, каквото бе сумата записана в договора между двата клуба. Още миналото лято Бетис плати 3 милиона евро на ПСЖ, за да вземе играча под наем.

Ло Селсо подписа договор с Реал Бетис до лятото на 2023 година.

Според непотвърдена информацията, освобождаващата клауза, която е записана в контракта на Ло Селсо със „зелено-белите“ е на стойност 100 милиона евро.

 23-годишният полузащитник отбеляза 15 попадения във всички турнири в първия си впечатляващ сезон с екипа на андалусийци.

„Бетис активира клаузата в договора под наем на полузащитника“, заяви в свое клубно изявление ПСЖ. „Той преминава за постоянно в редиците на андалусийския клуб“.

В момента тимът от Севиля е на девета позиция в Ла Лига, на три точки от зона Европа. Ло Селсо изигра 48 мача за ПСЖ, преди да напусне френския шампион в края на миналия сезон. 

През настоящия сезон Ло Селсо има 40 мача, в които е вкарал 15 гола и има 4 асистенции. Той е най-добрият голмайстор в отбора на Бетис във всички надпревари.

Сериозен интерес към Джовани Ло Селсо има от страна на Реал Мадрид, Барселона и Милан.