Сензацията в Бундеслигата РБ Лайпциг привлече от братския си клуб Ред Бул Залцбург френският защитник Дайот Упамекано с договор до 2021-а година.

Роденият през 1998-а година защитник беше част от отбора на Франция през миналата година, който стана шампион при 17-годишните на стадион Лазур в Бургас. Още в първия мач в Сливен скаути на Манчестър Юнайтед и Тотнъм започнаха сондажи да го купят от Валенсиен, но срещу 2,2 милиона евро той премина в Залцбург.

Сега обаче той ще демонстрира качествата си в Бундеслигата за младия клуб от Лайпциг, който се опитва да си съперничи с Байерн Мюнхен.

"Дайот Упамекано демонстрира невероятно развитие в последната година и половина, като се представяше винаги на добро ниво и с клуба си, и с националния отбор на страната си, обясни спортният директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник. Той е футболист, който влиза перфектно в нашата философия заради потенциала, който притежава на тази възраст и начинът му на игра.

Упамекано играе за всички национални отбори до младежите до 21 години, но все още чака първата си покана за мъжкия тим на "петлите".

РБ Лайпциг ще купи стадиона, на който играе