Временният наставник на РБ Лайпциг Ралф Рангник посъветва нападателя на отбора Тимо Вернер да поднови изтичащия си контракт с клуба. Рангник също така разкри, че до момента нито един потенциален купувач не е осъществил контакт въпреки множеството спекулации и слухове относно Байерн Мюнхен и Ливърпул.

23-годишният Вернер след края на този месец навлиза в последната година по своя контракт и дотук отхвърли няколко предложения за нов договор. Очевидно той се надява, че по този начин ще форсира своя продажба, за каквато се говори още от миналата година. Рангник, който на 30 юни ще се върне към титулярната си длъжност в РБ Лайпциг – директор по спортно и футболно развитие, помоли своя играч да помисли за това как неговото решение ще рефлектира върху отношенията с феновете.

„Тимо е на мнение, че не желае да удължи своя договор”, коментира Рангник пред „Кикер”. „Дотук няма клуб, който да е изявил интерес или готовност да разговаря с Тимо по повод евентуален трансфер.”

„Не е добра идея за Тимо да навлиза в последната година по договора си, което може да се окаже тежко за отношенията му с феновете в зависимост това какво ще се окаже неговото представяне (през идния сезон – б.р.).”

„Моето мнение е, че Тимо най-добре пасва тук, също така и откъм игрови стил. Ако бях негов съветник или баща, щях да му кажа да остане и поднови договора си. Когато наистина голям клуб дойде за него и той пожелае да си тръгне, това ще бъде напълно възможно”, добави Рангник.