Зимното попълнение на Хъл Сити Андреа Ранокиа изрази желание да остане в Англия и отвъд срока на преотстъпването му. Както е известно, италианецът пристигна под наем от Интер с договор до края на сезона.

През последните сезони италианецът се оформи като ненужна фигура на „Джузепе Меаца“, където в един момент бе стигнал дори до позицията на капитан. Сега обаче Ранокиа вече мисли за начини да остане в Англия, като не се притеснява от това, че отборът му може да изпадне от елита.

„Всичко е фантастично, ако знаех, че нещата ще са толкова добри, нямаше да чакам 29 години, за напусна Италия“, коментира Ранокиа.

„Стадионите са страхотни, феновете – също, терените са отлични. Надявам се и догодина да бъда тук. Никога не съм проблеми с нито с треньора, нито с Интер, но на 29 години взех решение, че ми е време за ново приключение. Исках да натрупам опит в чужбина.“

„Дали можем да оцелеем във Висшата лига? От това, което виждам около себе си, мога да заключа, че всички се трудим здраво, но не можем да дадем точен отговор на този въпрос преди сезонът да приключи. Всички работим тъкмо за постигането на тази цел“, заключи Ранокиа.