Амбициите на Пари Сен Жермен да привлече Анхел Ди Мария не са намалели изобщо. Според английските медии френският шампион подготвя оферта за крилото на Манчестър Юнайтед, която ще възлиза на 59,7 милиона паунда.

Парижани водеха битка с „червените дяволи“ още миналото лято, когато стана ясно, че Реал Мадрид ще продаде аржентинеца заради големия брой атакуващи футболисти и привличането на Хамес Родригес и Тони Кроос. Тогава обаче ПСЖ беше ограничен от финансови феърплей, докато Юнайтед не страдаше от такива проблеми.

„Червените дяволи“ платиха именно 59,7 милиона британски лири за 27-годишния аржентинец, който започна обещаващо, ала след това формата му претърпя жесток спад. ПСЖ е в готовност да покрие сумата в пълен размер, като се надява това да е достатъчно, за да убеди Юнайтед.

Самият Ди Мария наскоро заяви, че не е доволен от първата си година в Англия. „Феновете в Англия още не са видели истинския Ди Мария. Знам, че мога да предложа много повече. Тази година не беше достатъчно добра. Дойдох тук от Реал Мадрид, за да печеля титла, а този сезон беше много лош за мен. Раздразнен съм, защото искам да се справям по-добре“, коментира южноамериканецът.