Босът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас призова Тотнъм да не протаква твърде дълго преговорите за полузащитника Танги Ндомбеле. В противен случай президентът на „хлапетата” се закани да качи цената на футболиста до 72 милиона паунда (80 милиона евро).

Олас потвърди, че финалистите в Шампионската лига за сезон 2018/2019 са стартирали с предложение за 40 милиона паунда, което е значително по-ниско от цената, която в Лион очакват да получат. Логично офертата беше отхвърлена и в момента разговорите продължават. Олас обаче не скри, че започва да губи търпение с бавния диалог.

„Ако почакам още 8 дни, цената ще стане 80 милиона. Тотнъм започна със стартова оферта за 45 милиона евро”, разкри Олас. „После говорихме още. Нищо не е приключено, мога да ви уверя. Изобщо не бързаме.”

„Танги доказа своите качества с френския национален тим. Той е един от най-добрите ни футболисти. Колко струва ли? Не знам, но не е просто 45 милиона евро.”

„Цяла нощ разговаряхме с Даниел Леви. Той говори много и обича да се връща към онова, за което вече сме стигнали до писмено съгласие. Споразуменията ни изобщо бяха уважени.”

„Разменяхме си електронни писма, които си противоречаха едно на друго, а това усложни нещата. Трудно е. Теорията на Тотнъм е да ни обясни, че икономическия пазар е много тежък, затова трябва да привикнем към предоговарянето. Много, много тежко е. Имам 25 години опит като президент на клуба, това е 16-ото ни поредно участие в евротурнирите. Има обаче неща, които са много редки. Преговорите с директорите на Тотнъм са най-тежките, от които съм бил част през тези 25 години”, завърши Олас.