Преотстъпеният в Рома полузащитник Клеман Грение се надява да остане в римския гранд още дълго време, макар сделката с Олимпик Лион да изтича в края на сезона. Френският техничар заяви уверено, че е израснал, откакто дели една съблекалня с великия Франческо Тоти.

26-годишният играч акостира на „Олимпико” през януари, като „джалоросите” разполагат с опция да го откупят в края на кампанията срещу 3,5 милиона евро.

„Бях топло приет от всички – и от клуба, и от съотборниците ми. Те ми помогнаха да улегна по-бързо”, заяви Грение.

„Работя за отбора и се опитвам да давам най-доброто в тренировките. Надявам се да остана в Рома още дълго време, защото това е страхотен отбор. Има много неща, които са ценни  тук, като не се ограничавам само до спорта. Това е фактор за мен.”

„Имам добри взаимоотношения с всички съотборници, но най-вече с Марио Руи, който седи до мен в съблекалнята, затова често си говорим. Очевидно Раджа Наинголан, който говори френски, също ми помогна доста. Томас Вермален и Франческо Тоти – също. Много съм щастлив с избора, който направих.”

„Тоти наистина ме изненада, защото да играе на такова ниво на своята възраст е просто необикновено. Да мога да споделям мигове с него на терена е фантастично, все пак израснах, докато го гледах по телевизията и му се възхищавах”, допълни Грение.