Новият треньор на Валенсия Чезаре Прандели е настоял пред клубните шефове за нов нападател. Италианският специалист се е спрял специално на Хавиер Ернандес, който блести ярко, откакто облече екипа на Байер Леверкузен.

Според испанските медии „прилепите“ вече са осъществили първоначален контакт с обкръжението на 28-годишния голаджия. Той се представя блестящо в хода на сезона, като има 5 попадения в 5 изиграни мача. През миналата кампания, дебютна за него при „аспирините“, той завърши със 17 шампионатни гола в 28 срещи.

Това не е първият път, когато мексиканският национал попада в полезрението на Валенсия. „Лос че“ го искаха още през 2010 година. Тогава обаче Манчестър Юнайтед безусловно спечели битката за подписа му и го привлече от Гуадалахара.

Острието изкара 5 години на „Олд Трафорд“, като в последните 2 от тях бе низвергнат и от Дейвид Мойс, и от Луис ван Гаал. Финалната си година като част от манчестърци Чичарито прекара под наем в Реал Мадрид, където също получаваше епизодични шансове, но съумя да вкара 7 гола в 23 мача.