Опорният полузащитник на Саутхемпън Виктор Уаняма може да си тръгне от клуба. Това обяви мениджърът на „светците“ Роналд Куман, който отново е на път да загуби основен състезател.

Кенийският футболист пристигна на „Сейнт Мерис“ пре 2013 година срещу 12,5 милиона паунда, които отидоха в касата на Селтик. Проблемът сега е, че той навлиза в последната година по договора си и очевидно не бърза да преподписва. Клубът вече стартира преговори по този въпрос, а притесненията са, че Уаняма ще стори същото както Натаниъл Клайн през миналата година. Настоящият играч на Ливърпул тогава дълго се бореше за значително по-добри лични условия, ала след като видя, че няма да ги получи, премина при „червените“.

„Не съм говорил с Виктор относно неговия договор“, коментира Роналд Куман. „Това, което знам, е, че нашият изпълнителен директор Лес Рийд разговаря с него и агента му относно бъдещето. Не зная на какъв етап са преговорите.“

„Ние бихме искали да задържим Виктор и точно поради тази причина Рийд води преговорите.“

„Винаги е проблем, когато в отбора си имаш играч, чийто договор навлиза в последната година, както беше с Клайн по-рано. Това прави нещата по-трудни, защото не обичаме да продаваме такива футболисти. Това не е бизнесът, който Саутхемптън предпочита да прави. Сега обаче не е моментът да говорим за договори, защото още не сме завършили сезона“, добави холандецът.