Полският национал Шимон Журковски преминава медицински прегледи преди финализирането на своя трансфер от Гурник Забже във Фиорентина.

21-годишният играч пристигна тази сутрин, като още отсега беше облечен в екип на „виолетовите”. Това навежда на мисълта, че сделката е сигурна и само някакъв много съществен здравословен проблем може да я осуети.

На Апенините очакват младежкия национал на Полша да струва около 3,7 милиона евро плюс допълнителни 1,3 милиона под формата на бонуси, обвързани с представянето на играча. Почти сигурно е, че Журковски ще подпише с Фиорентина, но после се прибира в Гурник, където ще довърши сезона като преотстъпен.

„Оставил съм на агента ми да се грижи за всичко. Фиорентина ме потърсиха още миналата година, така че се радвам, че не съм бил забравен и че те подновиха офертата си”, каза Журковски преди дни за полска медия. „По-лесно е да отидеш в даден клуб, когато той те е следил по-дълго време. Моят агент анализира всички предложения за бъдещето ми и смята, че Фиорентина е един добър избор. Вярвам му и споделям това мнение. Сигурен съм, че мога да израсна и да се развия във Флоренция”, заяви Журковски.