В последните няколко дни в Мурсия своята подготовка води италианският Дженоа. По време на тренировките на тима около терена има огромен брой испански журналисти, а тяхното внимание е насочено към един футболист - Кжищоф Пионтек.

23-годишният нападател е откритието на Серия А през сезона като с 13 попадения е само на едно зад Кристиано Роналдо в голмайсторската листа.

Страхотните му изяви пък го направиха желан от "белия балет", а според последните информации Пионтек дори се е превърнал в желание №1 на Реал за януарския трансферен прозорец. Европейският шампион е изпратил скаут в Мурсия, който да наблюдава Пионтек в контролата с германския третодивизионен Вюрцбургер Кикерс в неделя. 

Според Transfermarkt цената на поляка в момента е 15 милиона евро, но Дженоа ще иска за него около четири пъти повече. Реал спешно търси нов нападател, тъй като Мариано и Гарет Бейл са контузени, а на "Бернабеу" имат отчаяна нужда от голове, заради което няма да пестят средства. 

Мадричани обаче не са единственият отбор с интерес. "Има големи клубове, които чукат на нашата врата, но няма нищо конкретно още", сподели агентът на голаджията Шимон Пачановски.