Предвид очертаващата се раздяла на Барселона с вратаря Клаудио Браво, един от бившите играчи на каталунците е изразил желание да замести чилиеца на „Камп Ноу“. Става дума за стража на Наполи Пепе Рейна, който е юноша на каталунците.

За Браво се твърди, че е обект на интензивен интерес от Манчестър Сити, където едно от първите решения на новия мениджър Пеп Гуардиола бе да направи Джо Харт резерва на Уили Кабайеро. Лошото за аржентинеца обаче е, че и той е считан за недостоен да бъде титуляр, за какъвто е гласен именно Браво.

Това отваря място в състава на Барса и Пепе Рейна не се е посвенил да предложи услугите си, макар да е твърд №1 под рамката за Наполи. 33-годишният страж е готов да се примири с ролята на втори избор, въпреки че и италианският тим ще играе в Шампионската лига през настоящата кампания.

Рейна е продукт на прословутата академия „Ла Масия“, но така и не получава шанс в Барса. Затова през 2002 година преминава във Виляреал, където бързо се превръща в хит. Следва трансфер в Ливърпул, където испанецът игра дълги години, преди да премине в Наполи и по-късно Байерн Мюнхен.