Вратарят на Наполи Хосе Мануел Рейна е изискал от клубното ръководство да го продаде на Пари Сен Жермен. Вчера французите отправиха оферта за ветерана – 5 милиона евро плюс отдаване под наем на техния страж Алфонс Ареола, ала италианците я отхвърлиха.

Пепе Рейна иска в ПСЖ

Според „Скай Италия” в предложението е фигурирал и бонус от 1 милион евро, като дори това не е убедило „везувиани”, че трябва да се разделят с 34-годишния играч, който е безспорен №1 под рамката.

Причината за отказа на Наполи се корени в треньора Маурицио Сари, който не желае да пусне Пепе Рейна в друг тим, след като сезонът фактически вече започна. До затварянето на летния трансферен прозорец остават само броени дни, в които не е много ясно дали неаполитанци могат да открият подходящ заместник. Те очевидно не са и много убедени във вратарските способности на предлагания Ареола.

ПСЖ не се спира, гласи трансфер на играч от Наполи

Рейна от своя страна държи да бъде продаден на ПСЖ и към момента е прекъснал всякаква комуникация с ръководството. Отношението е разбираемо, тъй като по-рано през годината клубът отказа да му предложи нов дългосрочен договор, а това дълбоко огорчи футболиста.

Настоящият контракт на Рейна с Наполи изтича в края на сезона – 30 юни 2018 година.