Ситуацията около втория вратар на Барселона Марк-Андре тер Стеген става все по-интересна с всеки изминал ден. Към момента Ливърпул и Манчестър Сити са основните претенденти за подписа му, като стана ясно, че интересът на "гражданите" е продиктуван изцяло от бъдещия им мениджър Хосеп Гуардиола.

Тер Стеген не крие, че е недоволен от статута си на резерва при каталунците, за които безспорен №1 към момента е Клаудио Браво. Затова изявите на Тер Стеген са лимитирани единствено до Купата на Краля и Шампионската лига, както беше и през предишната кампания. Очевидно германецът очакваше друго развитие и в прав текст заяви, че в края на сезона ще има среща с шефовете по този повод.

Проблемът за кандидат-купувачите е, че Тер Стеген има договор с Барса до 2019 година, а откупната клауза, записана в него, е 80 милиона евро.

Гуардиола е обявил шефовете на Сити, че стражът има точните характеристики за Висшата лига и затова трябва да опитат каквото е нужно за привличането му. Очевидно специалистът иска повече конкуренция за Джо Харт, който дотук няма проблем да държи Уили Кабайеро на скамейката.