Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини разкри, че пращането на Алваро Негредо под наем във Валенсия е резултат от рестрикциите, които клубът търпи заради финансовия феърплей на УЕФА.

Сделката за испанския национал се случи в последния ден от летния трансферен прозорец, като изненада доста хора на Острова. През миналия сезон преди да се контузи голаджията си спечели доста фенове със силното си представяне в атака. За него „гражданите“ платиха 20 милиона паунда на Севиля.

Заради финансовите си нарушения обаче Сити ще има право да използва само 21 играча в европейските клубни турнири, като също така за тях е въведен и таван на заплатите.

„Решението за трансфера на Негредо се дължи на две много важни причини“, каза чилийският наставник на Сити. „Първата е ограничението за броя играчи, които можем да използваме в Шампионската лига. Имахме с един повече и нямаше как да вземем Алваро, който е контузен.“

„За него този ход беше важен, защото искаше да се върне в Испания. Така взех най-доброто решение за клуба. Всичко обаче стана заради рестрикцията върху броя футболисти. Имаме и лимит на заплатите за тези играчи.“

„Трудно ми е да разбера наказанието, защото отборът харчи пари, за да расте. Наскоро завършихме нова тренировъчна база. Сити беше малък клуб и иска да расте. Сега обаче трябва да играем, като се съобразяваме с тези рестрикции“, каза Пелегрини.