Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман бе категоричен, че нападателят Радамел Фалкао ще премине през тежкия период, в който се намира и ще започне да блести с фланелката на Манчестър Юнайтед.

Фалкао, който премина на „Олд Трафорд“ под наем от Монако, изпитва сериозни трудности с фланелката на „червените дяволи“ и все още не успява да разкрие пълния си потенциал. Напоследък все повече се говори, че мениджърът на тима Луис ван Гаал не е доволен от представянето на Фалкао и най-вероятно няма да удължи договора му през лятото.

Пекерман обаче вярва, че формата на нападателя е само временна и съвсем скоро той отново ще започне да бележи.

„Това е един труден период за него, но той е доказан футболист и ще продължи да работи усилено. Сигурен съм, че този период ще бъде временен и ще премине, нямам никакви съмнения в това. Най-важното нещо е, че той се чувства добре след контузиите, които претърпя“, коментира Пекерман.

„Понякога тези ситуации не са никак леки. Жалко, защото той е футболист, който иска да играе редовно, тъй като той е отличен футболист. Надявам се скоро да реши този проблем“, каза още селекционерът на Колумбия.