Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини разкри, че е отхвърлил оферти на обща стойност 25 милиона евро, за да съхрани отбора си и да преследва промоция в Серия А. Сред тези предложения е имало и такива за Ивайло Чочев, който босът и треньорът Бруно Тедино считат за основна фигура.

Дженоа прояви амбиция да събере Чочев и Гълъбинов

„Розанерите” изпаднаха от калчото през май, а малко по-късно се провали подготвяната от доста време промяна в собствеността. Кандидат-купувачът Пол Бакалини се отметна от предварителните договорки и предложи много по-ниска сума, която Дзампарини не прие.

Колоритният шеф също така е отрязал и редица клубове, които са желаели да вземат най-добрите играчи на сицилианци. „Получих оферти от тимове от Серия А и Германия за Хайтам Алеесами, Ивайло Чочев и Мато Яяло, които до един са национали и оставиха следа на международната сцена”, коментира Дзампарини.

Чочев и Палермо тръгнаха с успех в Серия Б

„Торино поиска както Андреа Рисполи, така и Илия Несторовски. Не можех обаче да ги продам, защото Палермо иска пак да играе в Серия А.”

„Слуховете, че трябвало да продаваме, за да избегнем банкрут, са неверни. През лятото отказах общо 25 милиона евро, защото искам този отбор да се върне отново в елита”, заключи Дзампарини.