Борусия Мьонхенгладбах привлече английския младежки национал Кийнън Бенетс от Тотнъм, съобщиха от германския клуб. 19-годишното крило се съгласи на четиригодишен договор с "жребчетата".

Според информации сделката е на стойност 2 милиона паунда. Бенетс е роден в Лондон, но майка му е германка. Неговите качества са всестранно развити, като младокът действа отляво с еднакъв успех и като крило, и като краен защитник. Друга отличителна черта е умението му да изпълнява статични положения.

"Кийнън може да изпълнява голям брой офанзивни роли. Той игра за Тотнъм в дублиращото първенство във Висшата лига през този сезон, а също и в Младежката шампионска лига", коментира спортният директор на Гладбах Макс Еберл. "Ние сме във възторг, че той избра да подпише с нас."

Колкото до самия играч, той сподели в социалните мрежи: "Една нова глава започва сега! Искам да благодаря на семейството си и на своя агент за подкрепата и усилията тази сделка да се случи. Преди всичко искам да благодаря на Борусия Мьонхенгладбах за възможността, която ми предоставя, нямам търпение да започна!"